Vas osebni energijski stil 

Subtitle

Nega caker

'Nulta' cakra oz cakra 0


Se nahaja med stopali. Vpliva na povezavo z zemljo, strukturo in prizemljitev. Njeno geslo je: ziveti svojo resnico. Ko je ta cakra mocna, z lahkoto dosegate to kar si zelite, enostavno manifestirate svoj posel in natancno veste kam greste. Ko cakra ni urejena, ne veste katera je vasa prava poto v zivljenju, nimate fokusa, zato tudi ne sprejemate odlocitev.

Prva cakra


Slabo delujoca prva cakra je vzrok slabo delujocim ostalim cakram, zato se tezavam pridruzijo se druge. Ko zacnemo dovajati energijo v energijsko telo in jacamo prvo cakro, se spontano pojavi izginotje ali ozdravitev dolocenih  tezav. Pocasi in zanesljivo se spreminjajo mentalni vzorci, saj jih polnimo z izvorno energijo ljubezni.

Vpliva na kariero, obcutek pripadnosti in prepricanja o denarju. Dobro delujoca prva cakra daje obcutek ljubljenosti, zazeljenosti. Vedno imate vec kot dovolj denarja. Znate ceniti sebe, zato dovolite, da vas zivljenje nagradi.


Druga cakra


Druga čakra je sedež primarnih custev: strah, zalost, jeza, radost, cudenje, gnus, sram. Dokler ne sprejmemo sebe, ne moremo sprejeti ljudi okrog sebe: partnerja, prijatelja, zivljenja. Druga cakra vpliva tudi na spolno zivljenje, na sprejemanje uzitka. Ce pravilno deluje, upravlja  z vsem  v telesu: kozo, sluznico, imunski sistem ter medosebnimi mejami. Znate uzivati v zivljenju in v vsakem trenutku.

.Tretja cakra


Tretja cakra ali solarni pleksus se razvija skozi adolescenco, ko se iscemo skozi custva in odnosi z drugimi in s seboj. V tem obdobju se sprasujemo kdo sem in kaj je namen mojega bivanja. Obenem pa zacnemo izrazati sebe, oziroma se zavedati sebe kot posameznika in tudi kot del celote. Je cakra samozavesti in moci. Mocna cakra omogoca, da govorimo svojo resnico brez strahu in v tem podpiramo tudi druge. Smo to kar smo.
Cetrta cakra


Vpliva na odnose in samosprejemanje.

 Predstavlja prehod med spodnjimi (nižjimi) in zgornjimi (višjimi) čakrami. imenujemo jo tudi Kristusov most.

Oseba z zdravo srčno čakro zna vdihniti življenje s polnimi pljuči. Je sočutne narave, poseduje sposobnost globoke empatije, čuti ljubezen do drugih in jo zna sprejemati, predvsem pa ga odlikujejo močne zdraviteljske sposobnosti. Oseba nosi v sebi globoko vero v dobro, v ljubezen, vase in v božansko. Zaprta cakra se odraza kot stalni konflikti z drugimi ljudmi, zagledanost vase ali pa ste stalno na 'prezi' da vas drugi ne bi ranili.

Peta cakra


Tu lezi sedez volje, izrazanja nasih custev, misli, idej, svobodne volje, izbire, in je povezana z 2. cakro. Vsako custvo, ki ga zaznamo tam, ga moramo skozi 5. cakro jasno izgovoriti. Pri tem je priporocljivo biti v stanju iskrenosti, resnicnosti, samospostovanju. Pomembno  je, da nas drugi slisijo.


Tu ne prosimo Boga in angele, da nam pomagajo, na tej točki jim povemo kaj bodo naredili. Ne prosimo, ne moledujemo, tako

bo! In prevzamemo odgovornost.
Sesta cakra


Tretje oko je center intuicije, jasnovidnosti, zmoznost videti tudi to, kar s telesnimi cuti nismo sposobni zaznati. Je center duhovne inteligence.

 Vendar se mora tretje oko odpreti, vcasih se to zgodi nakljucno, navadno pa z razlicnimi vajami, pa tudi kot posledica duhovnega razvoja.

Zaprta cakra ustvarja pogoste glavobole, Lahko ste tudi neodlocni, saj vam ni jasno kako naprej.Sedma cakra


Je center povezanosti z Bogom, univerzumom. Je sedez nasih zivljenjskih prepricanj ter visjih duhovnih  razumevanj. Cakra deluje dobro, ko smo povezani z visjim jazom, bogom, univerzumom. Ob tem imamo obcutek, da nas neka visja sila stalno varuje in skrbi za nas.

Osebi, ki  ta center slabo deluje, ne razume duhovnih izkustev in jih tudi ne sprejema. Tak clovek zavraca vse kar presega njegovo fizicno izkustvo in se opredeljuje do duhovnosti in vere z dvomom, cinizmom, zanicevanjem, ker pac vse kar ni sam izkusil, ne sprejema.